Kinderboeken schrijven (cursus)

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 14/01/2015
Hele dag

Locatie
Editio - online

Categorieën


Deze cursus leert je de belevingswereld van het kind eigen maken, en hoe je stijl, structuur en verteltechniek toepast in het schrijven voor kinderen van zes tot twaalf. De cursus kent twee modules die elk vier weken duren. 

Duur: 10 weken

Module 1: Kleine kinderen (6-8 jaar). Dit is de fase van beginnend lezen. Het moet spannend zijn, er is plaats voor griezelen en het fantastische. Je oefent met genres en kiest er één daarvan voor je schrijfopdracht.

Module 2: Grotere kinderen (8-12 jaar). De jonge lezers hebben helden nodig, verhalen hoe te overleven in de grotemensenwereld. Stap voor stap oefen je met het opbouwen van een verhaal voor deze leeftijdscategorie.

Aan het einde van de cursus schrijf je het begin van je eigen kinderverhaal. Je krijgt persoonlijk commentaar van je tutor.

Net als de andere EDITIO-cursussen is de cursus Kinderboeken  niet alleen heel leerzaam, maar ook leuk om te doen! En vergeet niet: je doet het niet alleen, je werkt samen met anderen naar hetzelfde doel.

Kopieer dit naar uw iCal of Google Calendar iCal 0
[button link="http://wilmageldof.nl/wilmageldof/?page_id=787" target="" size="medium" color="dark green" type="simple"]Terug naar het agendaoverzicht[/button]