Wilma Geldof

Wilma Geldof (Alphen aan den Rijn, 1962) schrijft voor alle leeftijden, maar vooral YA-romans die ook volwassenen graag lezen. Haar boeken hebben verschillende (internationale) prijzen gewonnen en van Het meisje met de vlechtjes zijn de internationale filmrechten verkocht.
Wilma begon te schrijven zodra zij dat kon, maar schrijven was altijd iets wat zij ‘ernaast’ deed. Ze werkte vijftien jaar in de Geestelijke Gezondheidszorg en twaalf jaar voor de Raad voor de Kinderbescherming.
Sinds plusminus 2011 is Wilma fulltime schrijver. Fulltime?
Naast schrijver is zij schrijfdocent, manuscriptbeoordelaar en trainingsacteur.
Wilma woont in Haarlem. Ze geeft lezingen en workshops en bezoekt geregeld middelbare scholen om over haar boeken te vertellen.

Boeken gepubliceerd

landen Vertaald

Nominaties / Prijzen

Filmrechten verkocht

Vertaald in 7 talen

Bekroonde met Gustav Heinemann Friedenspreis 2021

Nominatie Deutscher Jugendliteraturpreis 2021

Tweede plaats Kleine Cervantes-prijs 2020

White Raven 2019

Wilma Geldof

Het meisje met de vlechtjes

Boek

‘Waarom denk je toch altijd dat ik niet bang ben?’ Ik doe de dingen niet omdat ik niet bang ben, ik doe ze omdat het móét. En omdat het altijd goed gaat. Omdat ik een meisje ben.
‘Als je echt bang was…’ begint hij. (…)
‘Angst leer je af,’ zeg ik, want dat is wat Frans zegt. ‘En als ik doodga,’ veroVertaald in 7 talelg ik, ‘heb ik wel het góéde gedaan.’
‘Als je doodgaat?!’ Peters stem is scherp. ‘Wat doe je allemaal? Waar zeg je ja tegen?’

In 1941 sluiten Freddie en haar oudere zus zich aan bij het gewapend verzet. Ze verleiden hooggeplaatste nazi’s en lokken ze het bos in, waar ze worden gedood door verzetskameraden. Dan krijgen de zusjes zelf een pistool, en Freddie slingert heen en weer tussen angst en moed, twijfel en trots. Kun je een ander mens doden zonder zelf te veranderen

    Wie kan ze nog vertrouwen? Dan doet ze een schokkende ontdekking…

    Elke Dag een Druppel Gif

    Maarten is elf jaar als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Als nsb-kind is hij het mikpunt van pesterijen. Terwijl zijn oudere broer Walter aan het oostfront vecht, voert Maarten op school zijn eigen kleine oorlog. Dan wordt hij, tot grote trots van zijn vader, toegelaten tot de Reichsschule, een ‘Hitlerschool’.

    Bijen blaten niet, dokter Brombeer

    Met Bijen blaten niet, dokter Brombeer van auteur Wilma Geldof en illustrator Janneke Ipenburg is voorleessucces gegarandeerd. Want dit prentenboek lees je niet alleen van voor naar achter – maar ook weer terug! Ontdek meteen welke dieren welke geluiden maken.

    Ollie en het Kronkeldier

    Ollie is bang voor de zee, die zijn ouders van hem heeft afgenomen. Op een dag vindt Ollie een bijzonder dier, Kronkel. Ollie verstopt hem in de schuur. Maar Kronkel hoort thuis in de zee en kwijnt weg in het schuurtje. Giga de goochelaar wil hem helpen. Maar kan Ollie Kronkel laten gaan?

    Schrijfbegeleiding / Beoordeling manuscript

    Bespreken van de keuzes en knelpunten in je verhaal, theorie en gerichte adviezen.

    Bedrijfsuitje / Workshop / Lezing

    Wilma Geldof geeft workshops Creatief schrijven voor bedrijven, scholen, familie- of vriendengroepen.

    Waarmee kan ik je helpen

    Reactieformulier

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Lezen is naar binnen reizen