Recensies

BOEK en JEUGDGIDS
Vlot verteld verhaal over een aansprekend onderwerp, dat gevoelvol en herkenbaar is uitgewerkt. Voor ca. 13 jaar en ouder.

Ineke van Nispen – www.plantagebooksandmore.nl
In een goed verteld verhaal lees je hoe moeilijk Valerie voor zichzelf is en voor iedereen in haar buurt, je leest ook dat zij zich graag anders zou gedragen. In flashbacks lees je waarom alles gaat zoals het gaat en krijgt de lezer begrip voor Valerie en haar vader. Een mooi ontroerend verhaal over dood, afscheid nemen en verder leven voor vanaf 12 jaar.

Nederlandse Bibliotheekdienst – Ellie de Ridder
Ik-verhaal waarin de gedachtewereld van een 16-jarig meisje geloofwaardig wordt neergezet: alsof ze het zelf heeft geschreven. (…) Dialogen, dagboekfragmenten en herinneringen geven vaart aan het verhaal: ook de lezer wordt af en toe aangesproken. Deel uit de Life-serie met een aansprekende foto-omslag van een jong meisje met een brief in haar handen. Vanaf ca. 13 jaar.

Nele Jansen – Pluizer
In dit boek wordt het rouwproces van een kind dat een ouder verliest mooi weergegeven. Ook het proces van volwassen worden, het je losmaken van je ouders, wordt goed beschreven. Vooral wanneer het gaat om de moeite dat dit kost wanneer je moeder ziek is en op sterven ligt. De schrijfster laat zien hoe dit proces dan uitgesteld wordt, maar hoe je tegelijk erdoor moet als je verder wilt met je leven. De vlotte schrijfstijl en de inleefbare ikvorm waarin het verhaal geschreven is, dragen bij tot de leesbaarheid van dit verhaal. Een aanrader voor tieners die met een verlieservaring te kampen hebben gehad en een heel mooi boek voor iedereen aan de zijlijn.

Kijk voor een uittreksel en uitgebreid boekverslag op:
www.scholieren.com/boekverslag