Recensies

S. Roest-Mouissie © NBD/Biblion, 2002-2009
De auteur heeft in haar zesde roman in de serie ‘Life’ herkenbare puberproblemen realistisch beschreven met vele vlotlopende dialogen in eigentijds taalgebruik. Ze zet een mooi portret neer van een goedbedoelende, maar irritante leraar met wie Levi uiteindelijk de confrontatie durft aan te gaan. Het vertelperspectief ligt weliswaar bij Levi, toch is het een echt meidenverhaal waarin een paar meisjes zich als ‘player’ gedragen om de jongens te laten weten hoe dat voelt. Vanaf ca. 13 jaar.

Plantage Books and More – Ineke van Nispen
(…) samenvatting

Levi, Lola en de Liefde is een prachtig boek over liefde en relaties uit de Life-serie van uitgeverij Holland. De verliefdheid en de gevoelens van de onzekere Levi worden heel intens beschreven. Ook de verhouding met zijn moeder wordt goed neergezet. Prachtig vond ik ook hoe de optredens van de band worden geschetst, bijna alsof je er zelf bij bent.

Een samenvatting vind je hier:
www.scholieren.com/boekverslag

De lezer krijgt een inkijkje in de gedachten en gevoelens van de onzekere Levi, die door zijn heftige verliefdheid zijn leven niet goed in de hand heeft. De andere personages, inclusief Lola, zijn minder uitgewerkt. Het laatste hoofdstuk speelt een jaar later; de rust in Levi´s bestaan lijkt teruggekeerd. Met Lola is het al lang uit, maar zijn verliefdheid op haar is nog niet voorbij. De voor menig puber herkenbare problemen zijn realistisch beschreven. Een toegankelijk verhaal voor ca. 13 jaar.