Manuscriptbeoordeling / Schrijftraining voor bedrijven / Bedrijfsuitje / Workshop

Wilma Geldof heeft ruime ervaring met manuscriptbeoordelingen en het geven van schrijftrainingen. Wilma is schrijfdocent bij schrijfschool ScriptPlus te Amsterdam, bij Hart te Haarlem en online bij schrijfacademie Editio. Ze is gecertificeerd docent Creatief schrijven.

Manuscriptbeoordeling (en redactie)

Is je manuscript goed genoeg om het aan een uitgever aan te bieden?   Wilma Geldof beoordeelt je manuscript, vertelt wat er goed aan is en hoe je het sterker kunt maken. Ze kijkt bijvoorbeeld naar de structuur en opbouw van het verhaal, de stijl en het taalgebruik, de personages en het perspectief, de plot en de uitwerking van het thema. Ze geeft concreet en onderbouwd commentaar zodat je je tekst kunt verbeteren.

Bedrijfsuitje / Workshop

Wilma Geldof geeft workshops Creatief schrijven voor bedrijven, scholen, familie- of vriendengroepen. Als teamuitje of teambuilding, voor een heisessie of verjaardag. Wilma werkt met verschillende associatietechnieken en stapsgewijze uitdagende schrijfoefeningen. Zo is iedereen in staat tot het schrijven van originele teksten!  Laagdrempelig en verbindend. Leer schrijven vanuit flow, leer herschrijven en verras jezelf!  Locatie, kosten, andere wensen: in overleg.

Wilma Geldof heeft ook ervaring met:

 • Korter of langer durende schrijfbegeleidingen, met een telefonisch startgesprek, mailcontact naar behoefte, het bespreken van de keuzes en knelpunten in je verhaal, theorie en gerichte adviezen.
 • Enkel redactie van manuscripten of kortere teksten.

Wil je meer weten, wil je een manuscriptbeoordeling aanvragen of kosten en mogelijkheden van een bedrijfsuitje of workshop bespreken? Neem dan contact op via het reactieformulier.

 

Testimonials

Klik HIER voor ALLE reacties van klanten over manuscriptbeoordeling en manuscriptbegeleiding

Bewaren

 • Door Wilma’s frisse en (opbouwend) kritische blik kon ik mijn manuscript beter structureren en meer betekenis en spanning geven. Terwijl ik aanvankelijk nog zoekende was en onzeker over hoe het verhaal uiteindelijk zou moeten worden, ontvouwde het zich als het ware vanzelf nadat ik van haar uitgebreid feedback had gekregen. Toen werd schrijven pas écht genieten!
  - Simone Arts: auteur-docent-vertaler, .

 • Mijn manuscriptbeoordeling door Wilma is erg goed bevallen. Het bestond uit een uitgebreid, gestructureerd en overzichtelijk leesverslag, waarbij personages, dialoog, structuur, spanning etc. apart werden behandeld. Wilma’s opmerkingen waren onderbouwd met theorie. Ze gaf voorbeelden voor verbeteringen, waardoor ik direct begreep wat ze bedoelde en dit kon toepassen. Al met al een beoordeling die mijn verhaal naar een hoger niveau heeft getild.
  - Gaby Cochavi: schrijver-scenarioschrijver, .

 • Wilma geeft een zeer grondige beoordeling waarin ze op de verschillende aspecten  van een manuscript ingaat. Doordat ze dit helder weet te formuleren en ook aangeeft in het manuscript, kun je daarna echt goed verder en een verbeterslag maken.
  - Tialda Hooogeveen: schrijver-journalist-dichter, .