Recent Posts

GA JE MEE? Schrijfretraite: Schrijven als God in Frankrijk

Hou je van schrijven en wil je zowel ambachtelijke vaardigheden leren als creativiteit ontwikkelen? Gevoed worden? Wil je dat dat boek er eindelijk eens komt?

Op een landgoed in Zuid-Frankrijk, tussen de glooiende heuvels, en weg van de dagelijkse beslommeringen, vind je de rust, de tijd en de inspiratie om echt tot schrijven te komen. De combinatie van deze locatie en creatieve schrijfopdrachten openen je zintuigen en helpen je verder in je schrijfproces.

Voor wie
Voor zowel beginnende als gevorderde schrijvers. Voor wie voelt: nu moet ik dit doen. Voor wie in zijn/haar schrijven wil investeren.

Door wie

Door Wilma Geldof, schrijfster van bekroonde en vertaalde boeken, en een ervaren en gecertificeerd schrijfdocent.

Bij wie

Bij Wouter en Violet Udo die al járen een zeer professionele kookstudio hebben en waanzinnig lekker koken.

Vast in schrijfstemming komen? Kijk op Schrijven Online: LINK

Van 24 – 30 juli 2021

BOEK WORDT FILM!

Er was al lang belangstelling, maar nu zijn de filmrechten van ‘Het meisje met de vlechtjes’ dan echt verkocht aan Zachary Weckstein, producer bij Pearl Pictures Productions, die het gaat bewerken voor een internationale film! Blij!

Boekblad

Noord-Hollands Dagblad 

Radio Noord-Holland

VERTALINGEN !

HET MEISJE MET DE VLECHTJES is vertaald in het Duits, Italiaans, Tsjechisch en Bosnisch. Er is een luisterboek, een dwarsligger, een lijster en…  de filmrechten…

Voor de Duitsers (Duits lezenden) onder ons: fijn interview!

LINK

Interview door Frénk van der Linden

Frénk van der Linden interviewde mij (onder andere) in een twaalf uur durend marathon interview, onder het mom ‘Haarlem verslaat corona’.

LINK  (Stukje naar beneden scrollen)

‘Het meisje met de vlechtjes’ geht es in Deutschland sehr gut!

Het gaat heel goed met Het meisje (Reden ist verrat) in Duitsland.
Ik werd geïnterviewd voor de Duitse radio (brrr!!!). Dat kun je HIER horen. (Druk op het starticoontje linksonder in de foto).

Ook reeg het boek al veel recensies, onder andere deze:
Die Zeit
Berliner Zeitung
LizzyNet
Katja Esbach

SCHRIJFRETRAITE in ZUID-FRANKRIJK !

Hou je van schrijven, maar weet je niet hoe te beginnen? Heb je geen inspiratie, rust of tijd? Of schrijf je al wel, maar wil je gevoed worden? Of wil je dat dat boek er eindelijk eens komt?

Op een oude boerderij in Zuid-Frankrijk, tussen de glooiende heuvels, en weg van de dagelijkse beslommeringen, vind je de rust in je hoofd om echt tot schrijven te komen. De combinatie van deze locatie en creatieve schrijfopdrachten openen je zintuigen en werken als een springplank naar je geheugen.
Van 29 augustus tot 4 september.
Meer info: LINK

Elke dag een druppel gif – voor volwassenen én als luisterboek

In april 2020 wordt ‘Elke dag een druppel gif’ in een speciale editie uitgebracht. Speciaal voor volwassenen. Met een andere voorkant, acht pagina’s foto’s en een voorwoord van mij. Mijn eerste roman voor volwassenen! 🙂

Én ‘Elke dag een druppel gif’ is er nu ook als luisterboek! LINK

‘HET MEISJE MET DE VLECHTJES’ is een white raven!

De Internationale Jeugdbibliotheek in München maakt elk jaar voor de kinderboekenbeurs in Bologna een selectie van de mooiste of opvallendste boeken van het afgelopen jaar die internationaal aandacht verdienen. Dat zijn de White Ravens. Deze boeken worden tijdens de kinderboekenbeurs in Bologna gepresenteerd en gaan daarna als reizende tentoonstelling over de wereld.
In de catalogus van dit jaar zijn 200 titels opgenomen in 37 talen uit 59 landen. In totaal hebben negen Nederlandstalige boeken en één Friestalig boek een White Raven gekregen.
“De White Ravens-catalogus (…) is een schatkamer voor literaire ontdekkingen.”
Ook Het meisje met de vlechtjes is een white raven! Naast Zeb, Syntax, Reinaert, Vosje en andere mooie boeken.
HEEL BLIJ MEE!

Hoe goed het gaat met Het meisje met de vlechtjes?

De vertaalrechten zijn verkocht aan Duitsland, Italië en Bosnië. Er wordt onderhandeld over de filmrechten. Er komt een derde druk aan. En het boek staat op de longlist voor de Thea Beckmanprijs 2019. Ik ben hier heel erg blij mee!