Recent Posts

Schrijfwandeling Haarlem is een verhaal – 5 en 12 november 20022 – Ga je mee?

Hou jij van Haarlem en van verhalen? Loop dan mee op deze begeleide schrijfwandeling en vang je stad met nieuwe woorden.

Je hoeft geen schrijfervaring te hebben. Door de verschillende locaties, door Haarlemse schrijvers en door inspirerende opdrachten die je onderweg krijgt verras je jezelf en anderen.

Voor iedereen vanaf plusminus zestien jaar.

Zaterdag 5 november:    13.30 uur – 16.30 uur

Zaterdag 12 november: 10.00 uur – 13.00 uur

                                      14.00 uur – 17.00 uur

De eindtijd is een geschatte eindtijd.

€ 15,00 (incl één consumptie). Aanmelden: wilma.geldof@xs4all.nl

BIJEN BLATEN NIET, DOKTER BROMBEER

In november 2022 ligt dit prentenboek in de winkel, maar je kunt nu al een pre-order doen. Een verhaal dat je heen en weer moet lezen, dus dubbel lol.En echt geweldig geïllustreerd door JANNEKE IPENBURG.

Een heel belangrijke Duitse prijs!

In 2021 kreeg ‘Het meisje met de vlechtjes (vertaald als: ‘Reden ist verrat)’een belangrijke nominatie en een belangrijke prijs:

Het boek werd genomineerd voor de DEUTSCHER JUGENDLITERATURPREIS 2021 de hoogste onderscheiding voor jeugdboeken in Duitsland.

En het boek won de GUSTAV HEINEMANN FRIEDENSPREIS –  de op één na hoogste onderscheiding voor jeugdboeken in Duitsland.’

Vooral met deze laatste  prijs – eerder wonnen Guus Kuijer en Dolf Verroen – was ik enorm blij. Ik ben de derde Nederlandse auteur wiens boek deze prijs kreeg.

Op de foto: m et Verena Kiefer, mijn onvolprezen vertaalster, bij de uitreiking in het Heine Haus in Düsseldorf (en na afloop in het hotel).

Meer vertalingen van Het meisje met de vlechtjes

Na de Duitse, Italiaanse, Tsjechische en Kroatische vertaling van ‘Het meisje met de vlechtjes’ komt er een Sloveense en Russische vertaling aan. Zelo zelo lepo!

Verfilming van Het meisje met de vlechtjes

Update: Zachary Weckstein van Pearl Pictures Productions heeft een tweede optie genomen op de internationale filmrechten van ‘Het meisje met de vlechtjes’ . Zijn planning is om in februari 2023 daadwerkelijk te starten met filmen.

GA JE MEE? Schrijfretraite: Schrijven als God in Frankrijk

Hou je van schrijven en wil je zowel ambachtelijke vaardigheden leren als creativiteit ontwikkelen? Gevoed worden? Wil je dat dat boek er eindelijk eens komt?

Op een landgoed in Zuid-Frankrijk, tussen de glooiende heuvels, en weg van de dagelijkse beslommeringen, vind je de rust, de tijd en de inspiratie om echt tot schrijven te komen. De combinatie van deze locatie en creatieve schrijfopdrachten openen je zintuigen en helpen je verder in je schrijfproces.

Voor wie
Voor zowel beginnende als gevorderde schrijvers. Voor wie voelt: nu moet ik dit doen. Voor wie in zijn/haar schrijven wil investeren.

Door wie

Door Wilma Geldof, schrijfster van bekroonde en vertaalde boeken, en een ervaren en gecertificeerd schrijfdocent.

Bij wie

Bij Wouter en Violet Udo die al járen een zeer professionele kookstudio hebben en waanzinnig lekker koken.

Vast in schrijfstemming komen? Kijk op Schrijven Online: LINK

Van 24 – 30 juli 2021

BOEK WORDT FILM!

Er was al lang belangstelling, maar nu zijn de filmrechten van ‘Het meisje met de vlechtjes’ dan echt verkocht aan Zachary Weckstein, producer bij Pearl Pictures Productions, die het gaat bewerken voor een internationale film! Blij!

Boekblad

Noord-Hollands Dagblad 

Radio Noord-Holland

VERTALINGEN !

HET MEISJE MET DE VLECHTJES is vertaald in het Duits, Italiaans, Tsjechisch en Bosnisch. Er is een luisterboek, een dwarsligger, een lijster en…  de filmrechten…

Voor de Duitsers (Duits lezenden) onder ons: fijn interview!

LINK

Interview door Frénk van der Linden

Frénk van der Linden interviewde mij (onder andere) in een twaalf uur durend marathon interview, onder het mom ‘Haarlem verslaat corona’.

LINK  (Stukje naar beneden scrollen)