Wilma Geldof

Lezingen en workshops

Wilma Geldof heeft ruime ervaring met manuscriptbeoordelingen en het geven van schrijftrainingen.
Wilma is schrijfdocent bij schrijfschool ScriptPlus te Amsterdam, bij Hart te Haarlem en online bij schrijfacademie Editio
en is gecertificeerd docent Creatief schrijven.

Schrijfbegeleiding / Beoordeling manuscript

Bespreken van de keuzes en knelpunten in je verhaal, theorie en gerichte adviezen.

Is je manuscript goed genoeg om het aan een uitgever aan te bieden? Wilma Geldof beoordeelt je manuscript, vertelt wat er goed aan is en hoe je het sterker kunt maken. Ze kijkt bijvoorbeeld naar de structuur en opbouw van het verhaal, de stijl en het taalgebruik, de personages en het perspectief, de plot en de uitwerking van het thema. Ze geeft concreet en onderbouwd commentaar zodat je je tekst kunt verbeteren.

Bedrijfsuitje / Workshop / Lezing

Wilma Geldof geeft workshops Creatief schrijven voor bedrijven, scholen, familie- of vriendengroepen.

Wilma Geldof geeft workshops Creatief schrijven voor bedrijven, scholen, familie- of vriendengroepen. Als teamuitje of teambuilding, voor een heisessie of verjaardag. Wilma werkt met verschillende associatietechnieken en stapsgewijze uitdagende schrijfoefeningen. Zo is iedereen in staat tot het schrijven van originele teksten! Laagdrempelig en verbindend. Leer schrijven vanuit flow, leer herschrijven en verras jezelf! Locatie, kosten, andere wensen: in overleg.

Schrijven is een kwestie van door blijven tikken

Tomas Ross

Reacties

Klanten over manuscriptbeoordeling / redactie

Door Wilma’s frisse en (opbouwend) kritische blik kon ik mijn manuscript beter structureren en meer betekenis en spanning geven. Terwijl ik aanvankelijk nog zoekende was en onzeker over hoe het verhaal uiteindelijk zou moeten worden, ontvouwde het zich als het ware vanzelf nadat ik van haar uitgebreid feedback had gekregen. Toen werd schrijven pas écht genieten!
Simone Arts, auteur, docent, vertaler

Mijn manuscriptbeoordeling door Wilma is erg goed bevallen. Het bestond uit een uitgebreid, gestructureerd en overzichtelijk leesverslag, waarbij personages, dialoog, structuur, spanning etc. apart werden behandeld. Wilma’s opmerkingen waren onderbouwd met theorie. Ze gaf voorbeelden voor verbeteringen, waardoor ik direct begreep wat ze bedoelde en dit kon toepassen.
Al met al een beoordeling die mijn verhaal naar een hoger niveau heeft getild.
Gaby Cochavi, schrijver, scenarioschrijver i.o.

Toen de eerste versie van mijn manuscript af was, had ik bergen twijfels of het wel goed/leuk genoeg was. Tot dan toe was ik de enige lezer en recensent van mijn werk. Ik heb er geen moment spijt van gehad dat ik mijn verhaal ter beoordeling naar Wilma gestuurd heb. Wilma is steengoed in haar werk. Ze heeft mijn manuscript letterlijk met een rode pen doorgewerkt en leverde daarnaast een zeer uitgebreide verhaalanalyse. Daarin ging ze in op de structuur van het verhaal, stijl, taalgebruik, personages en perspectief. Op basis van haar analyse heb ik aanpassingen doorgevoerd in mijn verhaal en sinds maart ligt het in de boekwinkel!
Wilma’s commentaar is helder en concreet. Ze begrijpt als geen ander dat het spannend is om je verhaal te laten beoordelen. Haar opgewekte manier van feedback geven, gaf mij veel energie om mijn verhaal nog beter te maken. Wat ik bovendien heel prettig vond, is dat Wilma snel reageerde op vragen/mails. Een echte aanrader dus wanneer je op zoek bent naar een professionele beoordeling van je manuscript.
Coco van Rijn, kinderboekenschrijver

Als ik terugkijk naar wat Wilma met een buitenstaandersblik over mijn tekst te zeggen had, zie ik zelf ook weer hoe ik verder kan. Als professioneel meelezer legde ze de vinger op de pijnlijke plek en ze zag makkelijker dan ikzelf wat er nog ontbrak. Ook kon ze me goede tips over mijn schrijfstijl aan de hand doen om het manuscript te verlevendigen.
Dat is de grote hulp van een goede en betrokken schrijfcoach en manuscriptbeoordelaar zoals Wilma. Eerst even eng, dan waardevol!
Sieneke de Rooij, schrijver, redacteur, docent creatief schrijven

Wilma geeft een zeer grondige beoordeling waarin ze op de verschillende aspecten van een manuscript ingaat. Doordat ze dit helder weet te formuleren en ook aangeeft in het manuscript, kun je daarna echt goed verder en een verbeterslag maken.
Tialda Hooogeveen, schrijver, journalist, dichter

Ik was erg blij met de manuscriptbeoordeling van Wilma. Ik heb mijn verhaal enorm kunnen verbeteren. De verhaallijn klopte niet, de personages leken teveel op elkaar. Wilma heeft een goede inhoudelijke blik, mijn verhaal ging spetteren!
Linda de Jong, kinderboekenschrijver

Heel blij jou getroffen te hebben als tutor. Wat heb ik veel van je geleerd. De cursus heeft me weer laten voelen dat de liefde voor schrijven altijd blijft. En dat het vooral ook een kwestie van doen en durven is. Bedankt voor je betrokkenheid, scherpe vragen, inspiratie en eerlijkheid.
Elise de Haan, cursist Editio

Wilma Geldof kijkt naar de details en naar het geheel. Heldere feedback, waar je echt wat mee kunt.’
Lucas Keijning, kinderboekenschrijver, www.facebook.com/lucas.kinderboekenschrijver

Met korte bondige aanwijzingen zet Wilma je op het goede spoor.
Alexandra Alink, kinderboekenschrijver (redactie van manuscript)

Door de constructieve, motiverende en inspirerende feedback van Wilma heb ik het aangedurfd om mijn manuscript uit te werken en op te sturen naar een aantal uitgeverijen. En wat denk je? Ik heb een passende uitgeverij gevonden, waarmee ik de komende tijd zal gaan werken aan mijn therapeutische kinderboek. Wilma heeft mij het vertrouwen gegeven dat mijn werk de moeite waard is! Voor mij zijn het nieuwe stappen in de richting van een nieuwe toekomst! En aangezien mijn hoofd barst van de nieuwe verhalen, zal ik Wilma dan ook graag weer opnieuw raadplegen!
Angelique le Grand

Mijn wens om een boek te schrijven is uitgekomen! Wilma Geldof was mijn manuscriptbegeleider en daar heb ik veel aan te danken. Zij heeft met haar vakmanschap, geduld en enthousiasme mij begeleid in het hele schrijfproces. Zonder haar was ‘Onbereikbaar’ er waarschijnlijk niet gekomen. Het uitgeven heb ik in eigen beheer gedaan en dat heeft goed uitgepakt. Heel veel dank Wilma
Janet de Jonge

Met veel kennis van zaken heeft Wilma mijn manuscript onder de loep genomen. Ze heeft kritisch en zorgvuldig naar het geheel gekeken, maar ook op details gelet die ik allang over het hoofd zag. De toelichting bij de suggesties vond ik fijn. Wilma’s toon is positief en opbouwend waardoor ik gemotiveerd was om aan een volgende schrijfronde te beginnen. Alles was duidelijk en overzichtelijk zodat ik stap voor stap kon werken.
Inmiddels heb ik die schrijfronde afgerond en ben ik tevreden over de verbeterde versie van mijn boek. Ik heb veel geleerd van Wilma’s adviezen en zal er ook in de toekomst mijn voordeel mee doen.
Thea Uri, Vakspecialist Muziek PO en Schrijfster in opleiding

 

REACTIES OP DE SCHRIJFRETRAITE IN ZUID-FRANKRIJK

Met haar oefeningen en persoonlijke benadering weet Wilma bij iedereen creativiteit in het schrijven te brengen.
Marjoke Eikelenboom, kinderboekenschrijver

Ik heb van alles geleerd, van de lagere school werd ik (in 1949) door dyslexie en onvoldoende Nederlands doorverwezen naar het zevende leerjaar en nu zeventig jaar later heb ik jouw workshop heb kunnen volgen. Ik leer nog steeds. Jan J. Leijehorst
Jan J. Leijehorst

Wilma kan mensen uitdagen en inspireren, onvermoede talenten in mensen wakker roepen en mensen tot hun recht laten komen. Ik voel me beter toegerust om te schrijven, dankzij de vele praktische tips/aanwijzingen. Ik vond alles leuk en interessant en heb genoten. Wat ik vooral heb geleerd: de kunst van het weglaten, het schrijven van een puntige scène. Ik heb het meest geleerd van de soms hilarische kleine opdrachtjes, die mij, als beginneling, in staat stelden alle tips en aanwijzingen toe te passen. Truke de Vries, docent Frans
Truke de Vries