Wilma Geldof

Video en links

 

Vrouwen in het verzet

Ze zijn jong in de Tweede Wereldoorlog, onverschrokken en moedig. Drie vrouwen van rond de twintig besluiten zich aan te sluiten bij het gewapend verzet met alle gevolgen van dien. Drie vrouwen kijken terug op hun daden.

Interview over Het meisje met de vlechtjes in De Grote Vriendelijke Podcast

Podcast

Met Elke dag een druppel gif op tv bij Omroep Max

Wilma Geldof te gast bij Tijd voor MAX in verband met haar laatste boek “Elke Dag een Druppel Gif”. Dit is een spannende historische roman over een jongen die opgroeide in een NSB-gezin tijdens de tweede wereldoorlog.

Het meisje met de vlechtjes is een Lijster

Wilma Geldof vlogt over ‘Het meisje met de vlechtjes’
Ze vertelt in haar vlog over de totstandkoming van haar boek ‘Het meisje met de vlechtjes. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Nederlands jongste verzetsmeisje.’

Het is een kunst om voor zowel jongeren (15+) als volwassen een lezenswaardig boek te schrijven. Het is Wilma Geldof gelukt. ‘Elke dag een druppel gif’ is een aangrijpende roman over een jongen die opgroeit in een NSB-gezin. Wilma Geldof weet een realistisch verhaal te scheppen, ook door gebruik te maken van de uiteenlopende bronnen die ze voor haar boek heeft geraadpleegd. 

‘Ollie en het kronkeldier’- een kinderboek voor 8+ door Wilma Geldof, met illustraties van Marieke Nelissen. Boekpresentatie op 24-08-2016 in Boekhandel de Vries in Haarlem.

3FM dj Frank van der Lende las zijn derde en laatste boek voor De Weddenschap: ‘Elke dag een druppel gif’ van Wilma Geldof. Dat boek had al eens de Thea Beckman-prijs gekregen. Vindt Frank het ook zo’n topper?