Wilma Geldof

Mijn boeken

 

Het meisje met de vlechtjes

Het meisje met de vlechtjes is een indringend verhaal over verraad en vertrouwen, loyaliteit en liefde. Het is gebaseerd op het leven van Nederlandse jongste verzetsmeisje, Freddie Oversteegen, die samen met haar zus Truus voor een verzetsgroep werkte waar later ook Hannie Schaft deel van uitmaakte.

Elke Dag een Druppel Gif

Maarten is elf jaar als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Als nsb-kind is hij het mikpunt van pesterijen. Terwijl zijn oudere broer Walter aan het oostfront vecht, voert Maarten op school zijn eigen kleine oorlog. Dan wordt hij, tot grote trots van zijn vader, toegelaten tot de Reichsschule, een ‘Hitlerschool’.

Bijen blaten niet, dokter Brombeer

Met Bijen blaten niet, dokter Brombeer van auteur Wilma Geldof en illustrator Janneke Ipenburg is voorleessucces gegarandeerd. Want dit prentenboek lees je niet alleen van voor naar achter – maar ook weer terug! Ontdek meteen welke dieren welke geluiden maken.

Ollie en het Kronkeldier

Ollie is bang voor de zee, die zijn ouders van hem heeft afgenomen. Op een dag vindt Ollie een bijzonder dier, Kronkel. Ollie verstopt hem in de schuur. Maar Kronkel hoort thuis in de zee en kwijnt weg in het schuurtje. Giga de goochelaar wil hem helpen. Maar kan Ollie Kronkel laten gaan?

Kinderboeken die je gelezen moet hebben

Deze kinderboeken wonnen allemaal een prijs en zijn allemaal pareltjes. Dus wat mij betreft kinderboeken die je echt gelezen moet hebben!

Eerder werk

Soms nog tweedehands verkrijgbaar of te leen in de bibliotheek

Maya’s leven verandert voorgoed als ineens haar nichtje Birgitte en haar broertje Charlie bij haar komen wonen. Hun moeder is tijdens een vakantie in Frankrijk verongelukt. Natuurlijk doet Maya erg haar best om aardig voor hen te zijn, al maakt Birgitte het haar niet makkelijk. Het wordt nog lastiger als Maya ontdekt dat Birgitte iets te maken heeft met het ongeluk van haar moeder.
Maar Maya staat alleen. Birgitte neemt iedereen voor zich in, en niemand wil zien wie zij in werkelijkheid is.
Waar is Birgitte toe in staat?

Eervolle vermelding van de Jonge Jury in 2008

Susanne vindt haar leven verschrikkelijk saai. Als het jongerencentrum 4U2B geopend wordt, overwint ze zichzelf door er helemaal alleen heen te gaan. Het is het begin van een nieuwe periode in haar leven. Ze raakt al snel bevriend met Jesse en hiphopper Bling.
Maar haar leven verandert pas echt als ze Vlinder ontmoet. Als Vlinder danst, kun je niet anders dan naar haar kijken. Vlinder durft dingen waar Susanne alleen maar van kan dromen. Susanne is blij met Vlinders vriendschap. Tot er wel heel veel verandert en ze het niet meer in de hand heeft…

Tim zegt: Heeej, mooi meisje! 
Sacha zegt: Heej
Tim zegt: Soms voelt het alsof je gewoon al mijn vriendinnetje bent.
Tim heeft maar één doel: zoveel mogelijk meisjes versieren. Op internet, maar ook daarbuiten is hij een echte player. Het is voor hem een spel – met winnaars en verliezers.
Dan komt hij in contact met Sacha. Wat als een spelletje begint, verandert langzaam in…Ja, in wat? Tim begrijpt het zelf ook niet, maar hij moet toegeven dat hij Sacha meer dan leuk vindt.

LOLA!
Levi van Eijk krijgt verkering met Lola! Het mooiste en populairste meisje van de school. Daar durfde hij eerder niet eens van te dromen. Maar omdat hij als zanger van de schoolband opvalt, komt Lola op hém af. Levi is meteen hopeloos verliefd. Dat hij al verkering heeft met Nicole, de zangeres van de band, vergeet hij het liefst.
Tegelijkertijd zoekt zijn echte vader, na tien jaar, contact met hem. Wat moet Levi daar mee? Hij houdt zich liever bezig met Lola. Maar Lola is zestien terwijl hij pas veertien jaar is, wat zij natuurlijk niet te weten mag komen. En hij is niet alleen jonger, buiten het podium is hij ook nogal onzeker.
Is de liefde van Lola te mooi om waar te zijn?

Kiki Op zoek naar Tom
Kiki is boos. Boos op haar moeder en op Tom. Tom is de vriend van Kiki’s moeder. Maar hij is meer dan dat. Ook al is hij niet Kiki’s vader: hij is wel haar ‘enige echte papa Tom’! Dat heeft hij vaak genoeg gezegd.
Maar nu is Tom weg. Hij is weggegaan omdat hij en Kiki’s moeder altijd maar ruzie hadden. Kiki vindt er niets aan met haar moeder alleen. En niemand zegt haar wanneer ze Tom weer zal zien. Daarom bedenkt ze samen met haar vriendin Sacha een plan. Ze gaat Tom opzoeken, ook al woont hij heel ver weg.
‘Je bent niks bijzonders…’ Dat heeft Rosa al te vaak moeten horen van haar moeder. Als er thuis ruzie is, moet zij het ontgelden en gaan haar oudere broer en zus vrijuit. Doordat haar moeder altijd zo onaardig tegen haar doet, gaat Rosa bijna geloven dat ze echt een rotmeid is. Niet knap, niet leuk, niet vlot. Gewoon niks bijzonders. Dat de populaire Lorenzo haar zomaar begint te zoenen, is dan ook een grote verrassing voor Rosa!
Op een nacht hoort Rosa per ongeluk een zwaar gesprek tussen haar ouders. Als ze zich realiseert dat het over haar gaat, neemt ze een besluit.

‘Lynn zag Nathan toen ze voor het eerst in De Engel kwam. Er waren wel vijftig mensen, maar haar blik viel op hem. Alleen op hem. Hij draaide zijn hoofd alsof hij haar blik voelde, en keek recht in haar ogen.’
De stoere Lynn krijgt een relatie met Nathan. Hij is knap, eigenzinnig en mysterieus. Nathan is heel anders dan alle andere jongens die ze kent. Maar soms is hij opeens onberekenbaar ruw en op het agressieve af. Wat is er aan de hand met Nathan en wat gaat er schuil achter die harde kant? Wat heeft dat te maken met Joop, de baas van De Engel?
Stukje bij beetje ontdekt Lynn de waarheid en die komt harder aan dan ze ooit had kunnen vermoeden.

 

Een jaar na de dood van haar moeder verhuist de zestienjarige Valerie naar een andere stad. Ze wil helemaal niet verhuizen, maar haar vader zegt dat het moet vanwege zijn werk. Als blijkt dat dit een leugen is, loopt Valerie woedend weg. Alles is veranderd. Zelfs het verleden is niet zoals zij dacht.
Maar er zijn ook andere dingen die Valerie bezighouden: haar nieuwe vriendinnen Robin en de bloedmooie Tara, op wie ze erg jaloers is. En Olaf, de coole stagiair van de sportacademie. Zou Tara iets met hem hebben of niet?
Langzaamaan hervindt Valerie zichzelf en ze besluit een laatste brief te schrijven aan haar moeder, waarin ze vertelt hoe het nu met haar gaat.