Wilma Geldof

Mijn boeken

 

Het meisje met de vlechtjes

Het meisje met de vlechtjes is een indringend verhaal over verraad en vertrouwen, loyaliteit en liefde. Het is gebaseerd op het leven van Nederlandse jongste verzetsmeisje, Freddie Oversteegen, die samen met haar zus Truus voor een verzetsgroep werkte waar later ook Hannie Schaft deel van uitmaakte.

Elke Dag een Druppel Gif

Maarten is elf jaar als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Als nsb-kind is hij het mikpunt van pesterijen. Terwijl zijn oudere broer Walter aan het oostfront vecht, voert Maarten op school zijn eigen kleine oorlog. Dan wordt hij, tot grote trots van zijn vader, toegelaten tot de Reichsschule, een ‘Hitlerschool’.

Bijen blaten niet, dokter Brombeer

Met Bijen blaten niet, dokter Brombeer van auteur Wilma Geldof en illustrator Janneke Ipenburg is voorleessucces gegarandeerd. Want dit prentenboek lees je niet alleen van voor naar achter – maar ook weer terug! Ontdek meteen welke dieren welke geluiden maken.

Ollie en het Kronkeldier

Ollie is bang voor de zee, die zijn ouders van hem heeft afgenomen. Op een dag vindt Ollie een bijzonder dier, Kronkel. Ollie verstopt hem in de schuur. Maar Kronkel hoort thuis in de zee en kwijnt weg in het schuurtje. Giga de goochelaar wil hem helpen. Maar kan Ollie Kronkel laten gaan?

Eerder werk

Soms nog tweedehands verkrijgbaar of te leen in de bibliotheek

Welke boeken moet je gelezen hebben als kind?

Deze kinderboeken wonnen allemaal een prijs en zijn allemaal pareltjes. Dus wat mij betreft kinderboeken die je echt gelezen moet hebben!

Eervolle vermelding van de Jonge Jury in 2008

Kiki Op zoek naar Tom